Wehoooooo, snart sommarlov!

Folk påstår att man ska bli motiverad att göra klart sina skolarbeten när det snart är sommarlov men så känner inte jag, snarare tvärt om. På ea:n idag gjorde jag engelska läsförståelse för att jag var sjuk förra veckan och sedan fick jag sitta kvar efter skolan idag för att göra en engelska text på en timme, så det är också ett slags test. Och det var inte ens mitt fel att jag missade det, utan det var en grej med elevrådet. Sedan var det träning direkt när jag kom hem och nu måste jag plugga i typ flera timmar igen. Jag orkar intääää!

Vinden viner

Det gick ganska kasst om jag ska vara ärlig på tävlingen i söndags. Men jag känner att jag vill skylla på två saker (kan ju inte vara mitt fel, eller hur??). För det första har jag varit sjuk i 8 dagar med huvudvärk och halsont. Som tur var var det inte så farligt när jag tävlade men jag var ändå väldigt seg i benen och så som man brukar vara när man är sjuk. Sedan blåste det något fruktansvärt också, i motvind! Så ansatsen stämde inte därför att det inte blir samma flyt i motvind, och sedan så tog jag ribban alltid på nedvägen för att jag inte riktigt kom över - på grund av att det blåser i motvind. Så med tanke på de omständigheterna gick det väl sådär. Jag hoppade 1.76 och mitt rekord är 1.80. På det kom jag tvåa (blev slagen av en 94:a) och vann två Mcdonalds muggar :D

Men på lördag har jag revansch för då ska jag tävla igen, i Engelholm tror jag det hette.

Tävling i Trolhättan

Nu drar jag mig för att tävla i Trollhättan. Hörs senare.

Morgonrock

Jag har varit sjuk nu ett tag och därför har jag varit lite dålig på att blogga.

Ikväll ville jag gå och lägga mig tidigt (kvart över tio!!) för att jag var så trött. Halv elva kommer mamma in till mig och säger att två vänner står i dörren. Då kom Oscar och Rasmus som varit och fiskat förbi för att säga hej. Så där står jag i morgonrock, stressar för att få på mig kläder (ut och in men ändå) och städa mitt rum, men så vill dem inte ens komma in för att dem var så blöta. Hahahaha, men nu har jag ett inte fullt så stökigt rum i alla fall :D

Efter en jättetrevlig kväll...

Kom precis hem efter en jättetrevlig kväll. Vi blev inte så många sen, men det var väldigt lagom. Vi grillade (jag fick vara grillmästare över min egen köttbit) och så badade vi tunna. Det blev verkligen astrevligt och väldigt kul.

Jag tycker det är lite synd att alldeles för lite folk gör såna saker. Man behöver inte vara många och det behöver inte vara krångligt och så, utan träffas bara lite personer så blir det oftast väldigt bra.


Tjohej

Nu blir det att åka upp till Erica Olofsson. Det skulle komma dit en massa personer och så skulle vi grilla och bada tunna. Hoppas bara att det inte börjar regna, annars lär det nog bli en toppenkväll!

Pedagogiska barnprogram - Nej tack!

Jag hatar alla pedagogiska barnprogram som börjat komma nu. Allt handlar om att man ska lära sig engelska och lära sig vara snäll mot alla sina vänner och allt. Va fan, låt barnen vara barn och sluta tröka i dem en massa kunskap hela tiden. Barnprogram är inte till för att lära sig saker utan för att underhålla. På min tid (hahaha) så fanns det inte alls lika mycket såna skitprogram!

 


Lite halvt hektiskt!

Igår sov jag över hos Pallan. Klockan 11 idag var jag och kollade på en gymnastiktävling med Fanny Hille, och sedan åt vi vitlöksbröd, drack proviva och åt mjukglass. Sedan bar det hemmåt för att sova och äta lite. Sen kom Rasmus Karlsson och nu sitter jag med Frida på mitt rum med varsin dator då jag chattar med min underbara syssling Ellie. Lite stressigt men väldigt roligt!


Run Linus, run!!

Idag gick jag upp klockan 6 för jag hade fått för mig att jag skulle springa innan skolan - och det gjorde jag. Jag sprang kanske 3.5 kilometer men sen funkade det inte mer för jag mådde så illa (hade inte ätit frukost). Men det kändes ändå bra att ha rört på mig.

 

Jordgubbar med socker och grädde blev kvällens efterrätt. Mums!

 

Nu kommer Rasmus Karlsson hit om bara nån minut, så det ska bli trevligt med lite umgänge.

 


Tänder utslagna

Såå, vad har hänt idag? Jo, jag höll på att få mina tänder utslagna - två gånger! jag spände min tandställning i tisdags så de gör väldigt ont och då tycker Tim det är ett ypperligt tillfälle att sätta sig på mitt ansikte. Lite senare kastade han en papperskorg på Wille som studsade och slog till mig på tänderna igen så jag hade asont!

 

Som ni alla vet var Eurovision Song Contest i helgen, och som jag antar att alla andra är så är jag asförbannad att Sverige inte vann. Visst, Eric Saade är inte bra men ändå. Här kommer en låt som jag däremot älskar. Det är bara refrängen som är bra men jag tycker den här låten är sjukt go.

 

 


Sjunga offentligt? - JA!

Alltså, jag förstår inte varför folk inte vågar bjuda lite på sig. Jag kan ta ett exempel som jag praktiserade senast idag. Det var att "Rolling In The Deep" spelades på en mobil och då tycker jag ju att det är helt normalt om man börjar sjunga lite till det. Så det tycker jag att ni ska börja göra - sjunga offentligt!

 

Mina nya shorts och tröja :D


Lite fika ^^

Mums, va gott det var med en rabarber, äpple och kanelpaj med hemmagjord vaniljsås!

 

Jag har varit helt ledig idag och det har varit underbart! jag har haft tid till jättemycket! Först kom jag hem och åt, sedan en liten tupplur, därefter tv, sedan baka, duscha, äta, plugga, och nu tv och dator. Mycket ovant men väldigt härligt.

 

Nu får jag damp för att jag inte kan lägga upp de två bilder jag hade tänkt (blogg.se dampar) så jag får lägga upp dem nån annan gång.


Köpt kläder

Jag glömde totalt bort att skriva att jag handlade lite på Nordstan i Göteborg. Det blev två "chinos shorts", ett blått par och ett rött par. Sedan blev det också tre t-shirtar, men den ena ska jag byta imorgon i Skövde för den var lite väl stor.

Sedan så tänkte jag visa hur disco freestyle ser ut så att de som inte vet hur det ser ut förstår skillnaden mellan detta och 80-tals disco. Men då är detta freestyle där man får göra handvolter och så, vilket man inte får i vanlig disco (tror jag). Häftigt är det att se på i alla fall!


Göteborg nu då

Nu har jag i princip packat klart för Göteborg eftersom jag ska titta på när Frida och Elma dansar (danstävling). Sedan på lördagen hade jag tänkt mig lite shopping (:D). Så vi tar husbilen dit och sover där hela helgen. Men nu måste jag sticka.

Ha en bra helg!

Mina bröd

Jag glömde totalt av att skriva att igår så bakade jag två limpor i hemkunskapen. De blev verkligen jättegoda, men problemet är ju att jag har råkat äta upp en och en halv limpa till idag... resten tog mamma och pappa.

 

Nu ska jag snart ner för att ta bussen till Falköping och träna lite. Har ju en ny ansats som jag måste kunna på tisdag då jag har resultattävling. Och jag har bara hoppat två gånger med den ansatsen så den behöver nötas in i huvudet nu!

 


3.5 timmar träning...

Trött som fan, läxor i ton och som grädde på moset åker man till Falköping och har 3.5 timmars träning (då var jag hemifrån i ca 5 timmar). Jag är så sjukt trött och mör i benen! Men det var riktigt kul idag. Vi hade en tjock "matta" som var kanske 12 meter lång som gjorde att man fick lite extra studs när man gjorde saker. Så jag gjorde volter och handvolter och sånt idag, så det var riktigt kul att göra det och en massa andra gymnastikövningar sista timmen.

Men nu ska jag försöka komma i säng ganksa tidigt ikväll. Godnatt på er!

Leo i "mamma byter bo"

Jag hoppas ingen missade dagens program av Mamma byter bo, för det var idag som min tränare, Leo, var med. Det var jättekul att se hur det är hemma hos han och allt, för det visste jag inte så jättemycket om innan.

Nu blir det "plugg-kväll" för det är prov imorrn och på onsdag + en massa annan skit.


Sov hos Pallan

Jag sov hos Pallan inatt och det var jättemysigt. Så jag kom inte hem förrän nu.

Hos Pallan förstod jag att jag inte är särskilt bra på att sjunga. Jag vann bara över henne EN GÅNG på singstar, resten vann hon. Haha, säg grattis allihopa :D

 

Nu sitter jag och lyssnar på Judas av Lady Gaga. Den blir verkligen bättre och bättre ju mer man lyssnar på den!


Jag konfirmerar mig idag

Idag klockan två ska jag konfirmera mig. Jag är asnervis för jag ska stå och läsa en bibeltext och nån annan mening också, så det är väldigt nervöst.
Jag tycker det är skönt att konfan är slut på det sättet att jag äntligen kommer få lite mer tid, för det har jag ju varit desperat över att få, men jag kommer ju sakna allt folk!
Men nu måste jag fortsätta städa mitt rum och duscha och göra iordning mig.

Önska mig lycka till!

Dagens köp - farfarströjan

För några timmar sedan kom jag hem efter sju timmars konfirmation (!). Vi hade genrep och allt inför morgondagen då jag ska konfirmeras :D På vägen hem åkte jag och mamma förbi JS och hämtade lite kläder vi beställt. Jag hade då bara beställt en svart farfarströja, men jag var mycket glad för det ändå.

Frida och Elma sitter två meter ifrån mig och är inte särskilt lågmälda (får tacka Marita som tvingat mig lära mig det ordet) så jag ska precis gå ner. Jag sitter nämligen vid den stationära datorn för en gång skull. Och när jag kommer ner tänker jag vräka i mig läsk och polly!

Jag med mitt nyklippta hår och nya farfarströja :)


Lady Gaga - Judas

Nytt och fräscht från Lady Gaga. Måste säga att det inte är det bästa jag hört av henne, men jag tror den blir bättre ju mer man hör den. Som vanligt är det en helt knäpp musikvideo.


Dagens roligaste

Idag så fick jag höra en så himla kul grej så jag trodde att jag skulle dö. Dessvärre ville personen som berättade den här händelsen vara anonym, haha.

En kille var precis påväg att nysa men det bara försvann och han säger:
-Ååh, va irriterande det är att inte nysa när man precis kommer göra det!
Då säger den anonyma:
-Jaha, jag tycker det är jätteskönt att inte komma.

Hahahahaha, guud va jag dog av detta idag! Det var självklart inte så hon menade utan att det var skönt när det kittlade i näsan innan man nyser. Det som gjorde detta ännu roligare var när de sedan skulle berätta detta för en tysk som inte förstod vad de skrattade åt...

Bråttom till skolan nu

Dagens morgon liknar många andra: Jag lyckas inte komma upp i tid, har ca 13 minuter på mig att bli klar för sen ska jag ut till bussen, springer upp i morgonrock till övervåningen, blöter, fönar och plattar håret, tar deo på mig, slänger på mig kläderna, borstar tänderna, kör snabbt i lite wax i håret, kommer på att jag är sen ut till bussen, skyndar mig att leta rätt på rätt böcker, tar en sista titt i spegeln och springer ut till bussen där Frida precis är påväg att gå på bussen.

Sammanfattning: Jag hinner inte äta frukost och är alltid 10 sekunder från att missa bussen.

Observera: Detta händer inte varje dag, men alltför ofta.


Wherever You Will Go - The Calling

Sjukt bra låt enligt mig (bland annat eftersom jag älskar lite äldre låtar som är "klassiker" enligt mig). Den här låten hör man ju ibland på radion men den förtjänar att uppmärksammas lite mer tycker jag, så här är den:


Min urgulliga morfar här :D

Hur kunde jag få för mig att det skulle vara soligt idag?! Jag tog på mig mina "nya" shorts till skolan idag och frös i regnet. Smart va?

Jag kom precis hem från min "special höjdhoppsträning" som gick mycket bra idag. Nytt saxrekord på 1.58 och då kände jag att jag hade mycket mer i kroppen. För övrigt tog jag 1.75 med min nya ansats och var nära på 1.80. För er som inte vet så är mitt rekord 1.80.
När jag kom hem satt mina urgulliga morfar i soffan tillsammans med mamma och tittade på bilder på TV:n. Eftersom jag ska konfirmera mig på lördag så kom morfar hit idag med tåget från Stockholm och stannar hela helgen. Väldigt roligt att träffa honom!


En mycket intressant blogg

Idag såg jag att jag hade fått en kommentar från en tjej eller kvinna (vet inte exakt ålder). Hon har hur som helst suttit på kvinnoanstalt och hon beskriver i något inlägg hur en avundsjuk tjej hittat på en historia att hon haft en liten "affär" med en personal, vilket självklart inte var sant. Hur det löste sig kan ni själva få läsa här:
http://tiohundraarton.blogg.se/

Väldigt roligt att du skrev till mig! :)

"Gjort" egna shorts

Gå upp - skolan - konfa - Pallan - plugga. Vet ni vad det är? Det är en kort och koncist beskrivning om hur min dag varit.

 

För nån dag sedan såg jag en kille med jeansshorts och då kände jag bara att det måste jag införskaffa. Men eftersom jag inte har tid att dra till Skövde och shoppa så kom jag på den geniala idén att göra ett eget par. Så jag rev fram ett par gamla, utsvänga Lee jeans och klippte och sydde lite så det blev till ett par jeansshorts. Jag måste faktiskt säga att jag blev riktigt nöjd med dem! Jag ska nog ha dem på mig i morgon om det är tillräckligt varmt :D

 


Undercut?

Måste bara säga hur lycklig jag är över att vårat internet fungerar igen! Äntligen kan livet fortsätta.

 

Jag funderar starkt på att byta min gamla, tråkiga frisyr till undercut. Idag så klippte jag mig (ni får ingen bild nu för jag har precis duschat och håret dampar lite) och då påpekade min frisör (mammas kompis) att jag kanske skulle passa i undercut och det blev jag mycket nyfiken på. Idag klippte jag mig som vanligt, men jag ska söka och kolla lite, men om en och en halv månad kanske ni ser mig gå runt i undercut!

 

Här är en bild på undercut. Den är mycket överdriven och jag hade inte tänkt att ha så långt hår, men det var den bästa bilden jag hittade.


RSS 2.0